Vrijheid

Ik ben een paar dagen naar Ameland geweest. Ik ga op een ochtend vroeg alleen op pad, ik laat mijn gezin achter en ben even op mezelf. Waar wil ik heen? Ik volg mijn innerlijk kompas. Ik fiets naar een uitzichtpunt en laat daar mijn fiets achter. Nu verder te voet. Ik zie veel vogels, konijnen huppelen en er komt een haas voorbij. Ik geniet met volle teugen van de stilte. De zon verwarmd mijn gezicht. Ik loop langs het wad. Opeens kan ik niet meer verder, er bevindt zich een geul water voor mij. Ik zak flink weg in de modder. Dan de schoenen maar uit. Nu heb ik bruine voeten, modderschoenen in mijn hand en moet uitkijken dat ik niet uitglijdt. Ik moet erg lachen. Wat is het heerlijk om zo te voelen en in verbinding met de natuur te zijn. Door het diepe water kan ik niet, ik loop er om heen, door het wad. Ik zak een klein beetje weg in het natte, zachte zand, het voelt alsof mijn voeten bij iedere stap liefelijk gekust worden. Boven mij en om mij heen zweven meeuwen, ze zijn. Ik voel me gedragen door het natte, frisse zand, gewarmd door de zon en gestreeld door de toenemende wind. De meeuwen zingen hun lied in de wind. Wat kan ik meer wensen dan dit? Ik voel me vervuld en vrij. 
Terug in het huisje wordt ik teruggeworpen op de dagelijkse routine. Voor de kinderen zorgen, eten koken. Ik heb jaren geleden bewust hiervoor gekozen en doe het nog steeds met veel toewijdingen. Of toch niet? De kinderen zijn al zo groot dat ze veel meer kunnen helpen. Toch ga ik door met verzorgen en ben al blij dat mijn partner helpt met eten maken. Half bewust ervan dat ik hier nu zelf voor kies en dat het ook anders kan, ga ik door… Ik negeer het gevoel van binnen. 
Later op de avond komt een gevoel van niet vrij zijn terug, Het gevoel dat ik deze tijd vaak heb. Er zijn veel vrijheden verdwenen die eerst vanzelfsprekend waren, en de avondklok voelde voor mij als een hele extreme beperking. Ik wil mijn vrijheid en toch neem ik “m niet. Ik zeg “ja” als ik “nee” hoor te zeggen. Ik plaats het belang van de buitenwereld voor mijn eigen belang. Ben ik bang dat ik anders egoïstisch ben of heeft het te maken met te weinig zelfliefde? Gun ik mezelf mijn vrijheid? Vrijheid is een beleving van binnenuit. Vanuit dit gevoel leven en trouw zijn aan mijn eigen innerlijke waarheid is waarlijke vrijheid. Dit neemt niemand mij af. Bewust hiervoor kiezen en mezelf die vrijheid echt gunnen is een ander verhaal. Hier ga ik voor! 
 
LinkedIn 7 mei 2021

De adelaar

Ik vlieg hoog over de velden, overzie de hele wereld. Wat is het prachtig om overzicht te hebben. Het geheel te kunnen overzien. Wat is de aarde mooi. Ik voel eerbied voor deze mooie wereld. Alles is zoals het is en helemaal goed voor dit moment. Wel ervaar ik veel onrust, angst en onbalans. Veel gescheidenheid, dualiteit en een kleine groep mensen aan wie veel macht is gegeven. Deze kleine groep mensen wil al heel lang vanuit beperkt menselijk bewustzijn en mannelijke kracht de wereld regeren. Nemen zonder te geven leidde tot uitbuiting van onze aarde. Door een beperkt kijk wordt er gelooft in tekorten, vechten om te overleven en gescheidenheid. Maar het is een tijd van grote transformaties. Stormen waaien over de aarde om het van het oude te ontdoen. Om balans te herstellen. Evenwicht en harmonie te gaan doen laten ontstaan. De oude tijden gaan over in een nieuwe tijd. Een tijd waarbij het gaat om de essentie van het bestaan. Waarbij mensen zich gaan afvragen waarom ze hier zijn. Een tijd van verbinden en eenheid ervaren, overvloed, kracht en liefde. Een tijd van macht in eigen handen nemen. Door alle omstandigheden mogen mensen meer en meer naar binnen gaan en al deze krachten in zichzelf gaan ontdekken. Met vallen en opstaan. Door het ontdekken en gaan leven van zijn/haar potentieel zal vervulling ontstaan voor zichzelf en de wereld. Ieder mens gaat zijn prachtige, unieke, individuele pad. Het pad van de zon. En heeft oneindig veel tijd en mogelijkheden om zelf alles te ontdekken en onderzoeken. Voor mensen die zien, voelen en zich bewust zijn is geduld nodig. Spiegelen aan de buitenwereld geeft de mogelijkheid om nog dieper voor liefde te kiezen, om oude stukken los te laten en nog dieper de essentie van het leven te ervaren en volledig in de innerlijke kracht te gaan staan. Nog meer met de natuur te verbinden en samen te gaan werken met elkaar, onze aarde en de kosmos. In liefde, lichtheid en plezier samen werken aan een nieuwe wereld. Ik vlieg mee!
 
April 2021, Niet geplaatst social media